5 Vinkkiä Välttää Yli-Hakukoneoptimointia
Måns Hafrén

5 Vinkkiä Välttää Yli-Hakukoneoptimointia

5 Vinkkiä Välttää Yli-Hakukoneoptimointia

Hakukoneoptimointia tehtäessä on syytä välttää yli-hakukoneoptimointia. Google ei ole ilmoittanut läpinäkyvää tapaa, miten Google tunnistaisi yli-optimoitua sivustoa. Voit kuitenkin seurataa muutamaa sääntöä välttääksesi yli-optimoimisen rangaistuken.

Vuonna 2009 Matt Cutts Googlelta sanoi, että niillä ei ole varsinaisia mittareita, joilla rangaistavat ylioptimoituja sivuja.Vuonna 2012 Matt Cutts sanoo SXSW tapahtumassa, että ne ovat alkaneet ottaa käyttöön yli-optimoinnin tunnistamisen tekniikoita. Tarkoitus on, että ei-optimoitu hyvä sisältö saisi paremman sijoituksen kuin hyvin optimoitu mutta huono sisältö. Tämä luonnollisesti on myös hakijalle parasta, kun haemme googlesta haluamme löytää parhaimmat sivut, ei ainoastaan parhaiten optimoidut sivut.

Vinkki #1 - Kirjoita Sisältö Kävijälle

Kirjoita aina ensi-sijaisesti sisältö kävijälle. Tietyn avainsanan toistaminen väkisin esim. 30 kertaa johtaa huonoon sisältöön . Mieti avainsanoja ja enemmänkin "aiheita", joita sisältösi käsittelee ja kirjoita luonnollinen teksit käsitellen näitä. Sisällön avainsanojen liiallinen optimointi/toistaminen kutsutaan englanniksi "Keyword stuffing" ja johtaa usein sijasi tippumiseen.
 

Vinkki #2 - Älä Osta Linkkejä

Suuri määrä linkkejä "huonoilta" sivuilta, voi johtaa koko sivustosi tippumiseen hakutuloksissa. Jos google tunnistaa, että sivustollesi on iso määrä linkkejä niin sanoituilta spammi-sivustoilta, johtaa se koko sivustosi rangaistukseen. Lue lisää Google Penguin algoritmista.

Käytä siis aikaa linkkiprofiilisi rakentamiseen ja hanki linkkejä "normaaleilta" sivuilta.  Linkkien ostaminen voi tuntua houkuttelevalta koska tuloksia saadaan nopeammin. Google Penguin rangaistuksen välttäminen on kuitenkin tärkeimpiä asoita hakukoneoptimoinnissa.

Vinkki #3  - Älä Optimoi Epäolennaisia Avainsanoja

10 vuotta sitten oli hyvin tavallista optimoida paljon haettuja avainsanoja vaikka sivusto ei yhtään käsitellyt sitä aihetta. Laittettiin esim. aikuisviihteen sanoja <meta keywords> tagiin. Nykyään on hyvin epätodennäköistä, että sivustosi edes pääsisi näillä avainsanoilla hakutuloksiin. Kävijä ei myöskään jää sivustollesi kun huomaa, että sivustosi ei käsittele aihetta.

Google voi huomata tällaisen yli-optimoinnin myös ja rankaista myös muita hakulauseita.

Vinkki #4 - HTML Tagien Väärinkäyttö

HTML-koodin rakenne pitää olla luonnollinen esim.

<h1>Otsikko 1</h1>
<p>Leipäteksti</p>
<h2> Otiskko 1.1</h2>
<p>Leipäteksti</p>
<h2> Otsikko 1.2></h2>

Väärin optimoitu tuo voisi näyttää tältä:
<h1>Otsikko 1</h1>
<p>Leipäteksti</p>
<h1> Otiskko 1.1</h1>
<p>Leipäteksti</p>
<h1> Otsikko 1.2></h1>
 

Vinkki #5 - Linkkien laskeutumissivut

Sekä ulkoisten, että sisäisten linkkien sivujen ei pitäisi olla ainoastaan etusivulla tai ylemmän tason sivuille. Terveen sivuston linkkiprofiili saa linkkejä myös syvemmän tason sivuille. Esimerkkinä syvemmän tason linkistä on jos joku linkkittää tälle sivulle seuraavalla lnkillä:
Lue seuraava


Lue edellinen
Jan Eriksson Markkinointi&Mainonta lehden Guruehdokas
image description

Kirjoittanut Måns Hafrén

Tech genius

Ota yhteyttä

Jan Eriksson
Jan Eriksson
jan.eriksson@primeweb.fi
+358 50 537 2411

Helsinki, Messeniuksenkatu 10 a 15a
00250 Helsinki
katso GoogleMaps

Måns Hafrén
Måns Hafren
mans.hafren@primeweb.fi
+358 9 2316 5433

Barcelona, Calle Clot 224
08027 Barcelona
katso GoogleMaps