Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?
Måns Hafrén

Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?


Facebook on ottanut tavakseen muuttaa toimintonsa ja käyttöliittymäänsä aika usein, joskus jopa radikaalisti. Tällä viikolla huomasin, että aikaisemmin käyttämäni "Käytä Facebookia sivuna" oli hävinnyt valikosta. Mietin kuitenkin, että varmaan muistan toiminnon sijainnin väärin. Hetken googlaamisen jälkeen piti kuitenkin vain todeta, että toiminto on yksinkertaisesti jätetty pois.

Mihin "Käytä Facebookia sivuna" käytettiin

Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?: Kuva #2

(kuvan lähde dynamicskills)

Toiminnon kautta oli mahdollista esim. kommentoida ja tykätä muiden yritysten juttuja yrityksenä henkilökohtaisen tilin sijaan. Käytin itse sitä myös katsomaan hallitasemani yrityssivujeni tykkääjät. Kun Facebookia käytti yrityssivuna niin ystävälistaus oli yhtä kuin sivun tykkääjät.

Nyt piti taas ottaa google apuun ja yrittää selvittää mitä kautta nykyään tykkääjät saadaan selville. Netissä löytyi sadoittain ohjeita tähän ja suurin osa ohjeista olivat vanhentuneet.

Vaikka varsinainen ratkaisu loppujen lopuksi oli hyvin helppo, vanhentuneiden ohjeiden takia oli niin kuin yrittäisi laittaa kasetin cd-soittimeen.

Itse ratkaisuun:

#1 Mene yrityksesi facebook sivulle (sinun henkilökohtainen tili pitää olla sivun ylläpitäjä)

Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?: Kuva #3
 

#2 Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa "Asetukset" linkkiä

Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?: Kuva #4

 

#3 Mene kohtaan "Ihmiset ja muut sivut"

Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?: Kuva #5

Tässä näkymässä sivusta tykkäävät ihmiset listataan. HUOM! Olen nähnyt, että moni ihmettee jos esim. listauksessa näkyy vain 90 ihmistä vaikka sivulla lukee, että 100 tykkää sivusta. Tämä johtuu henkilöiden yksityisyysasetuksista.  On mahdollista valita, että esim. ainoastaan kaverit näkevät sivutykkäykset. Toisin sanoen, on mahdotonta tietää kaikki sivusi tykkääjät.

Bonus: Miten kommentoit yrityksenä?

Nyt kun Facebookia ei enää voi käyttää yrityssivuna piti myös etsiä hetken ennen kun löysin miten voin kommentoida juttua yrityksenä. Se oli kuitenkin helpompaa kuin luulin ensin. Kun olet jutun kohdalla niin "Jaa" linkin oikealla puolella pitäisi olla pieni profiilikuvasi, jota klikkaamalla saat auki kaikki hallitsemasi sivut myös.

Mistä Löydän Yritykseni Facebook Sivun Tykkääjät?: Kuva #6


 

Mahdollisesti on ollut jo pitkään mahdollista tehdä nämä asiat näin mutta en itse ainakaan ollut niistä tietoinen. Käytin itse "Käytä Facebookia sivuna"-toimintoa. Netti on täynnä vanheentuneita ohjeita, jonka takia halusin kirjoittaa tämän kirjoituksen. Toivottavasti jollekin on hyödyllistä.

Tutustu ilmaiseen oppaaseemme, jossa esitämme 3 konkreettista esimerkkiä liidien keräämiseen myyntitiimille digitaalisen markkinoinnin avulla. Yksi esimerkki käsittelee Facebook-mainontaa.

 

 


 

Lue seuraava


Lue edellinen
Super Salainen Myyntikysymykseni & 1. Buukattu Tapaamiseni
image description

Kirjoittanut Måns Hafrén

Tech genius

Ota yhteyttä

Jan Eriksson
Jan Eriksson
jan.eriksson@primeweb.fi
+358 50 537 2411

Helsinki, Messeniuksenkatu 10 a 15a
00250 Helsinki
katso GoogleMaps

Måns Hafrén
Måns Hafren
mans.hafren@primeweb.fi
+358 9 2316 5433

Barcelona, Calle Clot 224
08027 Barcelona
katso GoogleMaps