Henkilöstön Motivointi - Miten 10 Minuuttia Päivässä Voi Nostaa Tyytyväisyyttä ja Tuottavuutta
Måns Hafrén

Henkilöstön Motivointi - Miten 10 Minuuttia Päivässä Voi Nostaa Tyytyväisyyttä ja Tuottavuutta

Kuinka usein päivässä olet tekemässä yhtä asiaa ja yhtäkkiä huomaat vaihtaneesi toiseen tehtävään? Itse teen töitä kahdella tietokoneella ja aina välillä vaihdan konetta yhtäkkiä ja etsin/teen jotain ihan muuta sillä kuin mitä aikaisemmin olin tekemässä. Tämä johtuu yleensä siitä, että en ole täysin keskittynyt tai läsnä. Tapahtumakulku voisi olla esim. seuraavanlainen:

  1. Olen tekemässä tärkeää tehtävää esim. suunnittelemassa yrityksen strategiaa seuraavalle vuodelle
  2. Yhtäkkiä huomaan miettiväni asiakkaan ei-kriittistä kysymystä, joka tuli aamulla sähköpostiini.
  3. Minulle tulee idea ja otan toisella koneella sähköpostin auki ja kirjoitan viestin asiakkaalle
  4. Jatkan alkuperäistä tehtävää mutta olen matkan varella hävittänyt ajatuksia, ideoita jne.

Kuulostaako tutulta?

10 Minuutin Meditaatio Yrityskulttuuriin

Olen nyt noin kuukauden käyttänyt nettisivustoa www.headspace.com. Aloitan päiväni 10 minuutin headspace meditaatiolla ja minulla on nyt 30 meditaatiosessiota takana. Muitakin työkaluja löytyy avuksi kuten esim. suomalainen startup blooming. Tämän lisäksi löytyy myös Youtubessa ohje-videoita jos ilmaiseksi haluaa aloittaa. Minua auttaa kuitenkin paljon, että on yksi työkalu, johon joka aamu voi kirjautua ja sessiot myös kehittyvät oman kehityksesi mukaan.

 Henkilöstön Motivointi - Miten 10 Minuuttia Päivässä Voi Nostaa Tyytyväisyyttä ja Tuottavuutta: Kuva #1

Tärkein osa meditaatiota on mielen harjoittamista läsnäoloon. Ole läsnä mitä ikinä oletkin tekemässä. Kun huomaat mielesi hajaantuneet ja miettiväsi jotain ihan muuta niin "pehmeästi" ohjaat mielesi takaisin alkuperäiseen tehtävään. Kun harjoittelet mieltä näin pystyt paremmin keskittymään yhteen tehtävään kerrallaan eikä mielesi ylikuormitu. Voi lukea lisää englanniksi "single-task" hyödyista.

Usein luullaan, että on paljon enemmän tehtäviä tekemättä kuin oikeasti on. Tämä johtuu siitä, että mieli pomppaa tehtävästä tehtävään ja antaa vaikutelman siitä, että on liikaa tekemistä. Tee lista tehtävistäsi ja keskity yhteen tehtävään kerrallaan. Ole läsnä! Saat tehtävät nopeammin suoritettua etkä stressaa turhaan tulevaisuuden tehtävistä.


 

Maailma on aina vain kiireisempi. Ihmiset kaipaavat enemmän rauhallisuutta vaikka eivät itse edes sitä tiedostaisivat. Mitä jos esittelisit organisaatiossassi 10 minuutin meditaation pakolliseksi osaksi yrityskulttuuria. Työntekijä tulee töihin ja hänen on meditoitava 10 minuuttia ennen muita töitä?

Meditaation avulla:

  • Stressitasosi laskee
  • Tuottavuutesi nousee
  • Henkilösuhteesi parantuvat
  • Olet rauhallisempi
  • Yleinen tyytyväisyys elämääsi nousee

Mielestäni jokaisen yrityksen kannattaisi harkita meditaation ottamista käyttöön osana yrityskulttuuria. Ihmiset ja näin myös yritykset jaksaisivat paremmin. Oletko eri mieltä? Jätä mielellään kommenttia.

Haluatko motivoida myyntitiimiäsi hankkimalla laadukkaita liidejä? Tutustu ilmaiseen oppaaseemme kolmesta digimarkkinoinnin taktiikasta B2B yrityksille.

Lue seuraava


Lue edellinen
4 Askelta, Jolla Löydän Asiakkaan Polttavimman Myynnin Kehitystarpeen 1. Tapaamisessa
image description

Kirjoittanut Måns Hafrén

Tech genius

Ota yhteyttä

Jan Eriksson
Jan Eriksson
jan.eriksson@primeweb.fi
+358 50 537 2411

Helsinki, Messeniuksenkatu 10 a 15a
00250 Helsinki
katso GoogleMaps

Måns Hafrén
Måns Hafren
mans.hafren@primeweb.fi
+358 9 2316 5433

Barcelona, Calle Clot 224
08027 Barcelona
katso GoogleMaps