Mihin Avainsanat Hävisivät?
Måns Hafrén

Mihin Avainsanat Hävisivät?

Vielä muutama vuosi sitten oli mahdollista katsoa Google Analyticsin kävijätilastoista, millä sanoille kävijä oli päätynyt sivustolle ja miten avainsanat muuten suoriutuivat (esim. tilaus/avainsana suhde). Nykyään valta-osalle kävijöistä näkyy tilastoissa ainoastaan "(not provided)" avainsana. Tämä on vaikeuttanut hakukoneoptimointia varsinkin silloin kuin sivustolla on suhteellisen vähän kävijöitä.

Minkä takia avainsana on (not provided)?

Muutama vuosi sitten google julkaisi SSL-tekniikalla (turvallinen yhteys) toteutettu haku sisäänkirjautuneille kävijöille. Lue googlen tiedote.
Siinä vaiheessa google tiliin sisäänkirjautuneita ei ollut hirveän suuri määrä, joten suurin osa avainsanoista tuli vielä läpi kävijätilastoihin. Jos olit sisäänkirjautunut esim. Gmail sähköpostitiliin ja teit haun niin hakusi avainsana ei tullut nettisivun omistajan tietoon. Avainsana-tiedot ovat luonnollisesti hyvin hyödyllisiä kun haluaa optimoida sivustoa mutta tänä päivänä Analytics avainsanaraportista on käytännössä hyvin vähän hyötyä jos sivustolla ei ole tosi iso määrä kävijöitä. Tällä hetkellä arvioltaan 80% hauista tehdään "yksityistilassa", kts. lähde.

Voiko avainsana-tilastoja saada muualta?

Kyllä voi. Google Webmaster Tools antaa tiedot avainsanoista, joilla sivu on näkynyt google hakutuloksissa ja kuinka monta klikkiä kyseinen avainsana on saanut. Kts. kuva alla.
Mihin Avainsanat Hävisivät?

On syytä mainita, että nämä tiedot ovat rajalliset verrattuna alkuperäiseen Analytics avainsanaraporttiin. Ei voi esim. tietää kuinka monta kävijää on poistunut välittömästi tietyn avainsanan kohdalla.
Lue seuraava


Lue edellinen
Miksi Oikeasti Autamme Asiakkaitamme Hakukoneoptimoinnissa?
image description

Kirjoittanut Måns Hafrén

Tech genius

Ota yhteyttä

Jan Eriksson
Jan Eriksson
jan.eriksson@primeweb.fi
+358 50 537 2411

Helsinki, Messeniuksenkatu 10 a 15a
00250 Helsinki
katso GoogleMaps

Måns Hafrén
Måns Hafren
mans.hafren@primeweb.fi
+358 9 2316 5433

Barcelona, Calle Clot 224
08027 Barcelona
katso GoogleMaps