Pekka Keskinen

Nettisivujen hinta

Paljonko nettisivut maksavat? Vastaus on oikeastaan hyvin yksinkertainen. Se on nimittäin vähän sama kuin kysyisi paljonko autot maksavat. Niitä on kaiken hintaisia. Parillakin sataa voi saada jonkun ruosteisen purkin. Riippuu siis siitä minkälaisen ja kuinka hyvän auton haluat. Nettisivuille voit saada lähes samanlaisen hintahaarukan.
 
Päätin ihan huvikseni googlettaa nettisivujen hintaa, vaikka toki suunnittelijana tiedän aika tarkkaan missä hinnat yleensä liikkuvat. Kiinnosti vaan nähdä minkälaista tietoa asian tiimoilta on verkkoon päätynyt. Hakutuloksista löytyi, kuten arvata saattaa, ihan kaikkea laidasta laitaan. Tyypillisesti hinnat näyttivät liikkuvan tämän googlettelun perusteella siinä 500€—10.000€ hintahaarukassa, vaikka toki tuo kymmenentuhattakin on vielä aika pikkurahaa vähänkään isompien sivustojen tai muiden verkkoproduktioiden maailmassa. Aika lavea haarukka siis. Mutta sama autoissakin. Kyllähän kymppitonnin budjetilla nettiautosta löytyy oikein käyttökelponen peli, vaikka todellisuudessa kattohintaa ei edes ole ja kaikki tietävät, että vähänkin parempi, uudempi tai hienompi auto ei ihan tuohon hintaan lähde. Kun haluaa jotain hyvin suunniteltua, hyvännäköistä ja toimivaa niin sitä ei parilla sataa hevin saa. 

Itse vähän kammoksun ajatusta viidensadan nettisivuista — ihan suunnittelijana ja asiakkaidenkin puolesta. En ihan tosikäyttöön myöskään ostaisi viidelläsataa autoa, en edes ensimmäiseksi autoksi, ellei olisi ihan pakko. Onkohan tuollaisen hintalapun takana nyt varmasti kannattavuuslaskelmat tehty? Se on nimittäin niin alas poljettu hinta, että itselläni asiakkaana heräisi aika voimakas epäilys siitä onko kyseessä nyt ihan legitiimi bisnes tai laatu riittävä tosikäyttöön. Netissä pyörii ties minkälaisia ihme kiskoja ja puuhastelijoita, jotka lupaavat muutamalla satasella sivuja, mutta ihan suoraan sanottuna ei kuulosta mielestäni realistiselta hinnalta. Jos siis ihan tosissaan lähtee sijoittamaan verkkosivuihin omaa rahaansa, niin itselläni on sellainen kutina, että tuo viisi sataa menee lopulta aika harakoille ja lopulta päädyt maksamaan uudestaan kunnon sivuista. Buy cheap, buy twice.

Jos minulta kysytään niin sanoisin, että 3000€ + alv. on realistinen lähtöhinta, ja siitä ylöspäin, riippuen siitä onko hankkimassa Fiestaa, Mondeota vai jotain muuta kuin Fordia. Eli jos nyt puhutaan ihan ammattimaisista verkkosivuista esimerkiksi pk-yritykselle, niin ilman muuta puhutaan alkaen tonneista eikä satasista. Entry level -henkisissä sivustoissakin kääntyisin mielummin vaikka Square Spacen kuin puuhastelijoiden puoleen.

Pekka Keskinen
http://twitter.com/killer_beach_
www.killer-beach.com

Lue seuraava


Lue edellinen
Finnairille Uusi Erottuva Visio
image description

Kirjoittanut Pekka Keskinen

Graphics & Design

Ota yhteyttä

Jan Eriksson
Jan Eriksson
jan.eriksson@primeweb.fi
+358 50 537 2411

Helsinki, Messeniuksenkatu 10 a 15a
00250 Helsinki
katso GoogleMaps

Måns Hafrén
Måns Hafren
mans.hafren@primeweb.fi
+358 9 2316 5433

Barcelona, Calle Clot 224
08027 Barcelona
katso GoogleMaps